Kiedy świąteczne dzwony zaczynają brzmieć, a biały puch pokrywa ulice, każdy Polak wie, że nadszedł czas, by rozpocząć przygotowania do najbardziej uroczystej i magicznej nocy w roku — Wigilii Bożego Narodzenia. Serce tych przygotowań bije w kuchni, gdzie tradycyjne 12 potraw wigilijnych zaczyna powstawać w wolnym lub ekspresowym tempie, tworząc nie tylko ucztę dla podniebienia, ale i dla duszy. Przygotowanie tych potraw to nie tylko kulinarny wyczyn, ale również hołd dla tradycji i kultury, które są nieodłączną częścią polskich Świąt Bożego Narodzenia.
Uczniowie klasy 1C i 1 D przygotowali mięciutkie i puszyste ciasto naszpikowane bakaliami to deser, który wspaniale wpasowuje się w bożonarodzeniowy klimat.
Keks to magiczne słowo, które przywołuje wspomnienia dzieciństwa, domowego ciepła i słodkich chwil. Przed laty pieczono go często na Święta, ale w ostatnim czasie stracił nieco na popularności. Zdecydowanie warto przygotować ten deser na Boże Narodzenie. Podbija serca zarówno dzieci, jak i dorosłych.