SZKOLNY ZESTAW PODRĘCZNIKÓW

Branżowa Szkoła I Stopnia

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Nr 1

 

Rok szkolny 2020/21

 

Przedmioty ogólnokształcące i zawodowe

Autor

Tytuł

Nr dopuszczenia MEN

Klasa 1 ponadpodstawowa

J.polski

Anna Klimowicz, Joanna Ginter

To się czyta!

Podręcznik do języka polskiego dla klasy 1 branżowej szkoły I stopnia

Wyd. Nowa Era

 1025/1/2019

 

 

Historia

Mirosław Ustrzycki, Janusz Ustrzycki

Historia.   Szkoła branżowa I stopnia cz.1

Wyd. Operon

1078/1/2019

J.angielski

David Spencer, Monika Cichmińska, Checkpoint

Podręcznik języka angielskiego cz. 1

+ ćwiczenie cz.1

Wyd. MacMillan

NPP: 959/1/2019, SPP: 958/1/2019

Geografia

Sławomir Kurek

 

Geografia. Szkoła branżowa I stopnia cz.1

Wyd. Operon

1110/1/2020

Edukacja dla bezpieczeństwa

Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński

Edukacja dla bezpieczeństwa. Szkoła branżowa I stopnia

1061/2019

Informatyka

Wojciech Hermanowski

Informatyka. Szkoła branżowa I stopnia

Wyd. Operon

1057/2019

Podstawy przedsiębiorczości

Jarosław Korba, Zbigniew Smutek, Jolanta Kijakowska

Podstawy przedsiębiorczości. Szkoła branżowa I stopnia cz.1

Wyd. Operon

1076/1/2019

Biologia

Renata Szymańska, Beata Jakubik

Biologia Szkoła branżowa I stopnia

Wyd. Operon

1072/1/2019

Matematyka

Karolina Wej, Wojciech Babiański

To się liczy!

Podręcznik do matematyki ze zbiorem zadań dla klasy 1 branżowej szkoły I stopnia

Wyd. Nowa Era

967/1/2019

Kucharz

Technologia gastronomiczna

Marzanna Zienkiewicz cz. 1

Anna Kmiołek- Gizara cz.2

Sporządzanie potraw i napojów cz. 1 i cz. 2

WSIP

-

Bezpieczeństwo i higiena pracy

P.Dominik

 

BHP w branży gastronomicznej

WSiP

-

 

Klasa 2 ponadpodstawowa

J.polski

Anna Klimowicz, Joanna Ginter

To się czyta!

Podręcznik do języka polskiego dla klasy 2 branżowej szkoły I stopnia

Wyd. Nowa Era

1025/2/2020

 

 

Historia

Mirosław Ustrzycki, Janusz Ustrzycki

Historia.   Szkoła branżowa I stopnia cz.2

Wyd. Operon

1078/2/2020

J.angielski

David Spencer, Monika Cichmińska, Checkpoint

Podręcznik języka angielskiego cz. 2 + ćwiczenie

Wyd. MacMillan

NPP: 959/2/2020, SPP: 958/2/2020

Geografia

Sławomir Kurek

 

Geografia. Szkoła branżowa I stopnia. Cz. 2

Wyd. Operon

1110/2/2020

Podstawy przedsiębiorczości

Jarosław Korba, Zbigniew Smutek, Jolanta Kijakowska

Podstawy przedsiębiorczości. Szkoła branżowa I stopnia cz.2

Wyd. Operon

1076/2/2019

J.niemiecki

 

Genau plus 1

Wyd.Klett

1029/1/2019

Biologia

Renata Szymańska, Beata Jakubik

Biologia Szkoła branżowa I stopnia. Cz.2

Wyd. Operon

1072/2/2020

Matematyka

Karolina Wej, Wojciech Babiański

To się liczy!

Podręcznik do matematyki ze zbiorem zadań dla klasy 1 branżowej szkoły I stopnia. Cz.2

Wyd. Nowa Era

967/2/2020

Klasa 2 ponadgimnazjalna

J.polski

Elżbieta Nowosielska, Urszula Szydłowska

Zrozumieć świat. Podręcznik do języka polskiego dla zasadniczych szkół zawodowych. Część 2

Nowa Era Spółka z o.o.

584/2/2012

 

 

Matematyka

Leokadia Wojciechowska, Maciej Bryński, Karol Szymański

Matematyka. Podręcznik do zasadniczych szkół zawodowych. Część 2

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Sp. Z o.o.

580/2/2012

 

 

Historia

Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow

Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkol ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy

Nowa Era Spółka z o.o.

525/2012

 

Podstawy przedsiębiorczości

Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał

Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era Spółka z o.o.

467/2012

 

Język angielski

Paul Radley, Daniela Simons, Małgorzata Wieruszewska

New Horizons 2,

Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

Oxford University Press Polska Sp. z o.o.

297/2/2011

 

Język niemiecki

 

Genau 2

Wyd. Klett

651/2/2014/2015

Kucharz

Zasady żywienia

Kunachowicz Hanna, Czarnowska-Misztal Elżbieta, Turlejska Halina

Zasady żywienia człowieka

WSiP

-

Technologia gastronomiczna

Marzanna Zienkiewicz cz. 1

Anna Kmiołek- Gizara cz.2

Sporządzanie potraw i napojów cz. 1 i cz. 2

WSIP

-

Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie

Rysunek techniczny

Tadeusz Maj

Rysunek techniczny budowlany

WSIP

 

Technologia montażu systemów suchej zabudowy

Anna Kusina, Marek Machnik

 

Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych. Część 1 i cz.2

WSIP

-

BHP

Wanda Bukała, Małgorzata Karbowiak

BHP w branży budowlanej. Podręcznik do kształcenia zawodowego.

WSIP

-

Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej

Technologia

Marek Halama

Technologia prac w obiektach hotelarskich cz. 2 - książka 

-

Technologia

Marek Halama

Technologia prac w obiektach hotelarskich cz. 2 - ćwiczenia

-

Zajęcia praktyczne

Marek Halama

Zajęcia praktyczne - zbiór zadań i ćwiczeń

-

 

Klasa 3

WOS

Arkadiusz Janicki

W centrum uwagi.

Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy

Nowa Era Spółka z o.o.

505/2012

 

Informatyka

Arkadiusz Gawełek

 

Odkrywamy na nowo.

Podręcznik Informatyka

zakres podstawowy

OPERON

452/2012

J.polski

Elżbieta Nowosielska, Urszula Szydłowska

Zrozumieć świat. Podręcznik do języka polskiego dla zasadniczych szkół zawodowych. Część 3

Nowa Era Spółka z o.o.

584/3/2012

 

 

Matematyka

Leokadia Wojciechowska, Maciej Bryński, Karol Szymański

Matematyka. Podręcznik do zasadniczych szkół zawodowych. Część 2

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Sp. Z o.o.

580/2/2012

 

Język angielski

Paul Radley, Daniela Simons, Małgorzata Wieruszewska

New Horizons 3

Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

Oxford University Press Polska Sp. z o.o.

297/3/2011

 

 Język angielski zawodowy

Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley

Seria „Career  Paths”

Cooking; Food Service Industry

Wyd. Express Publishing

Zgodnie podstawą programową -  rozp.  MEN z dnia 7 lutego 2012r. i  rozp. MEN z dnia 7 lipca 2014r. w sprawie dopuszczania podręczników, język obcy ukierunkowany zawodowo jest traktowany jako część kwalifikacji zawodowej, zatem podręczniki do języka angielskiego zawodowego nie wymagają numeru dopuszczenia MEN.

Działalność gospodarcza

Teresa Gorzelany

Wiesława Aue

Prowadzenie działalności gospodarczej

ISBN 978-83-02-13586-6

Kucharz

Zasady żywienia

Kunachowicz Hanna, Czarnowska-Misztal Elżbieta, Turlejska Halina

Zasady żywienia człowieka

WSiP

-

Technologia gastronomiczna

Marzanna Zienkiewicz cz. 1

Anna Kmiołek- Gizara cz.2

Sporządzanie potraw i napojów cz. 1 i cz. 2

WSIP

-